اگر بخواهیم به زبان ساده هوش تجاری را توضیح دهیم، به جمع آوری تمامی دادههای کسب و کار شما و بعد تحلیل هرکدام از طریق Data base که تمامی اعداد و ارقام، جداول، مکان و زمان مشتریان شما میشود.
این فرآیند به مدیران و صاحبان کسب و کار اینترنتی کمک میکند که عوامل رشد مجموعه خود را رصد کرده و طبق دادههایی که هوش تجاری به آنها میدهند، بهترین تغییرات را در کار خود اعمال نمایند.
دادههای ارسال شده برای هوش تجاری میتواند به صورت روزانه، هفتگی و یا حتی ماهانه باشد که بعد رصد و در الگوریتم قرار دادن آنها بهترین پیشنهاد رشد داده خواهد شد.
تاریخچه هوش تجاری
اولین زمان پیدایش هوش تجاری به قرن 19 برای تصحیح مشاغل و دور کردن آنها از شکست و بالا رفتن میزان سود شغلی از هوش تجاری استفاده کردند، میرسد.
مفهوم هوش تجاری در گذشته با امروزه فرق داشته و صرفاً برای جمع آوری اطلاعات لازم و به وجود آوردن بستری برای موفقیت بوده است.
آشنایی با هوش تجاری (Business Intelligence)
بسیاری از شرکتهای بزرگ و مشاغل اینترنتی برای سازماندهی به دادههای ورودی خود و همچنین؛ تبدیل آنها به دادههای منظم و دقیق برای کار خود از هوش تجاری استفاده میکنند.
رشد علم و بالا رفتن اطلاعات در مورد اینترنت باعث شده است که هوش تجاری به ابزاری مهم در رشد کسب و کار تبدیل شده است.
با به روز شدن هر ساله استفاده از هوش تجاری در اینترنت و تبدیل آن به سریعترین ابزار و راحتترین راه ممکن برای دستیابی به اطلاعات دقیق را فراهم آورده است.
مزایای هوش تجاری برای کسب و کارها
یک کسب و کار برای کارآفرینی و پیشبرد هدفهای خود از هوش تجاری استفاده میکند و از تمامی مزیتهای آن برای شغل خود بهره مند میگردد.
هوش تجاری یکی از مهمترین عواملی است که به مدیران کمک کرده تا سریعتر از گذشته به حل مسائل و مشکلات شرکت خود بپردازند.
در زیر به چند نمونه از مزایای هوش تجاری اشاره شده است:
- سرعت بخشیدن به تصمیم گیریهای لازم و ضروری برای تغییر روند کار
- بالا رفتن درصد موفقیت نسبت به رقبای تجاری
- دادههای جدید اینترنت و تجارت را کاملاً بروز در اختیار داشته
- تصحیح مشکلات و ایرادات موجود در کسب و کار
- به صورت مشاوره کسب و کار آنلاین عمل کرده
- بهینه سازی فرآیندهای تجاری
- استراتژی و بهره گیری از تجارت قوی را ارزیابی کرده
- ارائه تمامی اطلاعات مفید و سودمند از مشتریان و تعداد سفارش های مجموعه
جمع بندی
بهتر است قبل از استفاده از هوش تجاری تمامی آموزشهای لازم با این ابزار پیشرفته را به طور کامل فرا گرفته و از آن استفاده نمایید.
هوش تجاری توانسته میلیونها کسب و کار و مشاغل مختلف را سازماندهی کرده و از ورشکسته شدن شرکتهای کوچک و بزرگ جلوگیری نمیاد.
این ابزار قوی از نمونههای پیشرفته و مورد نیاز پایه گذاری هر شغلی بوده و با کم کردن هزینههای کسب و کارها به قطب اصلی موفقیت در تجارت گردیده است.
دلایل اهمیت هوش تجاری
اکنون که با هوش تجاری آشنا شدهاید باید بگوییم که هوش تجاری (BI) یک دریچه جدید از بینش مدیر و ارشدهای کسب و کارهای مختلف از مشتریان خود است.
همچنین به آنها در روند بهبود عملکرد خود حین ارزیابی و سازماندهی دادهها، نتیجه کار سالانه و گزارش بهترین نمونههای دریافتی کمک میکند.
معایب سیستم هوش تجاری
سیستم هوش تجاری مانند تمامی سیستمهای دیگر دچار مشکل و ایراد میگردد، این در صورتی است که کاربر و کارمندی که اطلاعات را وارد میکند آموزش کافی ندیده باشد. همچنین اگر اهدافی که برای ابزار هوش تجاری مشخص شده باشد دارای مشکل باشد، سیستم هوش تجاری با شکست مواجه میگردد.