بازاریابی مصرفی چیست

حتماً تا به حال درباره بازاریابی B2B شنیده‌اید و نقطه مقابل آن یعنی بازاریابی مصرفی B2C هم‌ برای شما آشنا است. زمانی که اینترنت و فناوری دیجیتال وارد عرصه بازاریابی شد، ارتباط تولید کننده با مصرف ‌کننده بسیار نزدیک شد.

 این ارتباط هم چنین بسیار مؤثر بود و فقط محدود به ارائه خدمات فیزیکی نمی‌شد. اگر شما هم نیاز به ایجاد یک برنامه بازاریابی B2C هستید یا اینکه قصد دارید در این باره اطلاعات کامل را به دست آورید پیشنهاد می‌کنیم در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل درباره بازاریابی مصرفی را بیان کنیم و شما را با این مفهوم بهتر آشنا کنیم.

منظور از بازاریابی مصرفی

بازاریابی مصرفی درواقع به این معنا است که یک کسب و کار محصولات یا خدمات خود را برای مصرف کننده نهایی تبلیغ کرده و به فروش برساند. این کار به صورت مستقیم انجام می‌شود و معمولاً زمانی است که مشتری به محصول بسیار نیاز داشته و قیمت برای او مهم نیست. درواقع بازاریابی مصرفی زمانی که مشتری نیاز فوری به یک محصول یا خدمات دارد استفاده می‌شود. مشتری بدون تحقیق و اتلاف وقت محصول را خریداری کرده و فروش را برای کسب و کار بالا می‌برد.

 اگر بخواهیم برای این نوع از بازاریابی مثال بزنیم می‌توانیم سوپر مارکت و هایپر مارکت ها را بیان کنیم که نیاز روزانه مردم را می‌فروشند. با این حال زمانی که دیجیتال مارکتینگ وارد حوزه بازاریابی سنتی شد، فروشگاه آنلاین بزرگ مانند آمازون خارج از ایران و دیجی کالا داخل ایران پدید آمدند و کار بازاریابی مصرفی را انجام دادند.

 اگر به دیجی کالا مراجعه کنید، متوجه خواهید شد که نیاز روزانه مردم را می‌فروشد و دقیقه همان کالاها و خدماتی که روزانه به آن‌ها احتیاج داریم در دیجی کالا موجود است. از این رو بازاریابی مصرفی یا B2C شکل دیگری به خود گرفت و خرید را برای مشتریان آسان‌تر کرد.

نحوه جذب مشتری در بازاریابی B2C

بازاریابی مصرفی چیست

بازاریابی مصرفی با استراتژی هایی که دارد می‌تواند مشتریان زیادی را برای کسب و کار جذب کند و فروش را بالا ببرد. این استراتژی‌ها توسط تیم بازاریابی و به صورت دیجیتال انجام خواهد شد. در زیر به راه‌های جذب مشتری اشاره می‌کنیم.

  • بازاریابی محتوای جذاب: در بازاریابی B2C می‌توان برای محصول یک محتوای جذاب تولید کرد و مشتری را برای خرید جذب و ترغیب کرد.
  • پیشنهاد خرید رایگان برای هر خرید: اگر برای هر خرید پاداشی را پرداخت کنید، می‌توانید فروش را بالا ببرید.
  • ترغیب مشتری برای عضویت در سایت: عضویت در سایت باعث می‌شود تا مشتری حس تعامل بیشتر با سایت داشته باشد.

جمع بندی

کسب و کارهای معمولاً باید از یک برنامه بازاریابی برای فروش محصولات خود استفاده کنند. با این حال این برنامه باید مطابق با شرکت یا سازمان باشد. بازاریابی مصرفی یا B2C به مشاغل این اجازه را می‌دهد تا محصولات یا خدمات خود را که نیاز اصلی و روزانه مشتریان است را به صورت مستقیم به آن‌ها بفروشند. هم چنین می‌توانند تبلیغات بی واسطه انجام دهند و تعامل خود را با مشتری بیشتر کنند.

تفاوت بازاریابی B2C و بازاریابی B2B

پیش‌تر بیان کردیم که بازاریابی B2C و B2B مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند. این دو نوع بازاریابی در مخاطبان هدف، تصمیمات بازاریابی که احساسی یا منطقی هستند و بازگشت سرمایه و هزینه‌هایی که وجود دارد با هم متفاوت هستند. به عنوان مثال برای بازاریابی مصرفی مخاطب به صورت عمومی وجود دارد و همه مردم را شامل می‌شود؛ اما در بازاریابی B2B مخاطب خاص می‌شود.

تفاوت بازاریابی مصرفی و صنعتی

ممکن است عده‌ای از افراد بازاریایی مصرفی و صنعتی را با یکدیگر اشتباه بگیرند. با این حال این دو بازاریابی از نظر بازار و ویژگی‌های آن، محصولات، رفتار خرید مشتری و کانال‌های توزیع با هم تفاوت دارند. در بازاریابی صنعتی حجم معاملات بالا و مسئولیت مدیران سنگین‌تر از بازاریابی مصرفی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *