کسب و کار کوچک

همانطور که میدانید هر فردی برای برآورده شدن نیازهای خود سعی ‌کرده است در کسب و کارهای مختلف به فعالیت بپردازد که عمدتاً مشاغلی زیر نظر کارفرما و یا رئیس و غیره هستند؛ اما در این میان افرادی هستند که ترجیح می‌دهند به جای فعالیت در کار گروهی، برای خود یک “کسب و کار کوچک” راه اندازی کنند. امروزه تنوع انواع کسب و کار اینترنتی به نقل از گاسی وب بسیار زیاد است؛ به طوری که هر کسی با توجه به مهارت‌ها و توانایی‌های خود سعی کرده کسب و کارهای کوچکی برای خود راه اندازی کند و فضای مجازی مثل اینستاگرام این امکان را به خوبی برای آن ها فراهم کرده است.

در سن کوچکی هر کدام از ما شغل های متنوعی را مد نظر داشتیم تا وقتی که بزرگتر شدیم مشغول به آن شغل ها شویم و از آن کسب درامد داشته باشیم؛ اما وضعیت بد اشتغال در کشور باعث شد تا از آرزوهای خود اندکی پا پس بکشیم و کسب و کارهای کوچک امروزی نصیبمان شود. کسب و کارهای کوچک مزیت ها و معایبی دارد که باید قبل از شروع آن کسب و کار همه جوانب سنجیده شود. افراد بسیاری امروزه از کسب و کارهای کوچک کسب درامد بالایی دارند.

چگونه یک کسب و کار کوچک را شروع کنیم؟

اگر شما تاکنون کسب و کاری برای خود راه اندازی نکرده‌اید، پیشنهاد ما به شما آن است که یک کسب و کار اینترنتی کوچکی را در شبکه‌های اجتماعی راه اندازی کنید؛ زیرا میزان سوددهی بیشتر و در عین حال ریسک کمتری نسبت به سایر فعالیت‌ها دارند و همچنین می‌توان گفت از نظر:

  • تحلیل بازار
  • بررسی رقبا
  • دردسرهای عظیم مدیریتی
  • حقوق دادن به کارگران

و تمام هزینه‌های مربوط به کسب و کارهای بزرگ را ‌کسب و کارهای کوچک ندارند و این‌ها تنها دلایل کوچکی هستند که می‌توان بر اساس آن اولویت را برای کسب درآمد از اینترنت به کسب و کارهای کوچک خانگی نسبت داد.

مزیت‌های کسب و کار کوچک

امروزه کسب و کارهای کوچک پرسود خانگی مثل بسته بندی مواد غذایی، بافتنی، صنایع دستی چوبی و غیره بیشتر از قبل رونق یافته است؛ زیرا از مهم‌ترین مزایای کسب و کارهای اینترنتی کم هزینه بودن، بدون محدودیت‌های مکانی و زمانی بودن است.

 حال می‌خواهیم شما را با تعدادی از مزیت‌های کسب و کار کوچک آشنا سازیم که عبارت‌اند از:

  • مدیریت و برنامه ریزی کاری بسیار آسان تر است.
  • هزینه‌ها حساب شده و قابل برنامه ریزی است.
  • نیازمند جذب نیروی کار زیادی نیست.
  • رئیس کسی جز خود فرد نیست.
  • آزادی عمل نسبت به شغل‌های کارمندی زیادتر است.
  • میزان ریسک در آن کمتر از کسب و کارهای بزرگ است.

نکاتی برای مدیریت یک کسب و ‌کار کوچک

همچنین باید توجه داشته باشید راه اندازی کسب و کارهای کوچک اینترنتی به دو دسته اصلی تقسیم می شود:

  1. کسب و کار فیزیکی
  2. کسب و کار اینترنتی

خود آن ها دارای موارد جزئی‌تری است که به خاطر پیشرفت روز به روز فناوری نمی‌توان آنان را به طور دقیق مطرح کرد و استفاده نکردن از فناوری و اینترنت در این کسب و کارهای کوچک چیزی جز شکست را به همراه نخواهد داشت.

بنابراین می‌توان گفت برای رسیدن به موفقیت در یک کسب و کار اینترنتی کوچک باید یک مدیریت دقیق و حساب شده‌ای داشته باشید.

5 کسب و کار کوچک پرسود در ایران

تحقیقات و بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که کسب و کارهای پرسود و کوچک اینترنتی به دسته بندی‌های مهمی تقسیم می‌شوند که عبارت‌اند از:

  1. کسب و کارهای خدماتی
  2. کسب و کارهای واسطه‌ای
  3. کسب و کارهای تولیدی
  4. کسب و کارهای خانگی
  5. کسب و کارهای روستایی

و بسیاری از موارد دیگر که هر کدام شامل زیر مجموعه‌های بسیاری است.

حال می‌خواهیم به شما 5 کسب و کار کوچک و در عین حال پرسود را معرفی کنیم.

  • طراحی داخلی
  • سبزی خورد کردن
  • روغن گیری
  • ساخت عروسک بافتنی و پارچه‌ای
  • تولید محتوای متنی

که در ادامه مقاله به توضیحات جزئی هر کدام می‌پردازیم.

طراحی داخلی

کسب و کار طراحی داخلی

با پیشرفت فناوری و توجه افراد به مد، سبب شده طراحی داخلی و زیباسازی منازل جزء اهداف اصلی آنان شناخته شود. همان طور که می­دانید بسیاری از شرکت‌ها، فروشگاه‌ها و … در تلاش برای زیباسازی می‌باشند؛ زیرا این امر سبب جذب بیشتر مشتریان می‌شود.

اگر شما در این زمینه مهارت و تخصص کافی دارید، می‌توانید به عنوان یک کسب و کار کوچک برای شما درآمد پرسود داشته باشد.

همچنین برای راه اندازی این کسب و کار کوچک و در عین حال پرسود، نیاز به اجاره ملک و تهیه تجهیزات اولیه است.

سبزی خورد کردن

 سبزی خوردن کردن به عنوان یکی از فعالیت‌های کار در منزل به خصوص برای افرادی که تخصص و مهارت خاصی ندارد می‌تواند در عین سادگی، پرسود هم باشد. سادگی آن از جهتی است که فرد می‌تواند حتی برای راه اندازی آن در خانه فعالیت خود را شروع کند و رفته رفته پیشرفت کند و یک مغازه برای خود اجاره کند؛ زیرا با اجاره مغازه مشتریان حضوری شما افزایش می‌یابد.

باید توجه داشته باشید شما می‌توانید با راه اندازی پیج شخصی در شبکه‌های اجتماعی شروع به تبلیغات و معرفی محصولات تولیدی خود کنید که این کار باعث افزایش فروش شما خواهد شد و در نتیجه آن کسب درآمد مطلوب می‌شود.

روغن گیری

امروزه با گسترش بیماری‌های مختلف و صنعتی شدن تمام اقدامات بشر، روغن گیری از دانه‌های روغنی آن هم به شکل سنتی به عنوان یکی از جمله کسب و کارهای کوچک خانگی ولی درعین حال پرسود محسوب شده است که افراد بسیار زیادی در آن به فعالیت می‌پردازند؛ زیرا از جمله مهم‌ترین ویژگی شغل روغن گیری در موارد زیر است:

  • سرمایه گذاری اندک
  • عدم نیاز به تجهیزات پیشرفته
  • امکان فعالیت کار در منزل

اما طبق برآوردهای صورت گرفته نشان می‌دهد که برای راه اندازی این کسب و کار باید حداقل 10 تا 20 میلیون تومان تجهیزات، ابزارآلات، اجاره و غیره سرمایه فراهم کرد.

ساخت عروسک بافتنی و پارچه‌ای

شغل ساخت عروسک

اگر شما به کارهای هنری علاقه مند هستید و دستی هر چند اندک در خیاطی دارید، می‌توانید با ساخت عروسک‌های بافتنی و حتی پارچه‌ای برای خود درآمدهای بالایی به دست آورید. از جمله مزیت این شغل آن است که فرد می‌تواند با سرمایه اندک و با حداقل تجهیزات و در هر محیطی اقدام به راه اندازی این کسب و ‌کار کوچک خانگی برای خود انجام بدهد. مثل آقای حسام نیک فزان که این کسب و کار خود را از سال 1393 شروع کرده و تاکنون هم توانسته پیشرفت چشمگیری در این زمینه داشته باشد که حتی با برگزاری کلاس‌های آنلاین کسب درآمد می‌کند.

تولید محتوای متنی

یک کسب و کار اینترنتی برای دانشجویان، تولید محتوای متنی برای سایر شرکت‌ها است که دانشجویان می‌توانند به صورت پاره وقت اقدام به کسب درآمد از آن کنند.

کافی است برای انجام این فعالیت فرد با دسترسی به اینترنت پرسرعت و یادگیری چند نرم افزار ویرایش عکس و ویدیو آشنایی کافی داشته باشد.

تولید محتوای متنی به عنوان یک شغل فریلنسری نیاز به هیچ سرمایه اولیه‌ای نیست.

جمع بندی

اگر شما قصد راه اندازی کسب و کارهای کوچک در عین حال پرسود را دارید، باید تمام جوانب را در نظر داشته باشید تا به هدف خود یعنی کسب موفقیت و درآمد بالا برسید. همچنین باید در نظر داشته باشید که کسب و کارهایی اغلب موفق می‌شوند و بازدهی زودتری نسبت به بقیه مشاغل دارند که افراد در آن کسب و کار حتی اگر کوچک، مهارت و تخصص لازم و کافی را داشته باشند.

امیدوارم این مقاله شما را در انتخاب و راه اندازی یک کسب و کار کوچک اینترنتی یاری کند.

معایب کسب و کارهای کوچک چیست؟ آیا معایبی دارند؟

همان طور که تاکنون گفته شد کسب و کارهای کوچک به عنوان کار در منزل است که افراد می‌توانند به راحتی کسب درآمد داشته باشند.
در کنار مزایای کسب و کارهای کوچک یک سری معایبی هم دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
این کسب و کار تا زمانی که در آن ها فعالیت نداشته باشید، خبری هم از کسب درآمد نیست. (برخلاف شغل کارمندی که فرد حتی در زمان تعطیلات که هیچ فعالیتی هم ندارد حقوق خود را دریافت می‌کند).
کسب درآمد به طور ثابت وجود ندارد؛ یعنی در ابتدا قابل پیش بینی هم نیست.
بیمه و مزایای مربوط به آن خبری نیست.
امکان ورشکستگی وجود دارد.

آیا در کسب و کارهای کوچک امکان بیمه تامین اجتماعی وجود دارد؟

بله. در بعضی از کسب و کارها با پیگیری های انجام شده و سیاست های جدید دولت که به سهولت ایجاد کسب و کار منجر شده، به کارفرما اجازه داده شده که خود یا کارگران و کارمندان خود را بیمه کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *